Loading
Stema judetului Giurgiu

Judeţul Giurgiu

Pozitia judetului Giurgiu in Romania
Giurgiu


Judetul Giurgiu este situat in sudul extrem al Romaniei de-a lungul Dunarii, in partea central-sudica a Campiei Romane. Este limitat de judetele: Dambovita si Ilfov (nord), Calarasi (est), Teleorman (vest) respectiv de cursul Dunarii si granita cu Bulgaria in sud. Intre aceste limite are o suprafata de 3526 kmp (1,48% din teritoriul Romaniei) si o populatie de 295000 locuitori.

Principalele orase: Giurgiu (resedinta de judet)i, Bolintin Vale, Mihailesti.

Relieful este dominat de Campia Romana, cu subunitatile: Campia Burnazului precum si portiuni din Campia Vlasiei, Campia Gavanu-Burdea si Campia Titu. O subunitate aparte este  Lunca Dunarii.

Clima este temperat continentala moderata cu veri excesiv de calde si ierni blande. Aceasta zona este una secetoasa cu precipitatii in jur de 500 mm dar care frecvent coboara chiar si sub 400 mm. Vanturile dominante sunt cele estice si nord estice.

Hidrografia este reprezentata de raurile tributare Dunarii : Dambovita , Sabar, Arges, Calnistea, Neajlov, Ilfov, Parapanca, Glavacioc. Lacurile sunt in majoritate artificiale singurul lac natural fiind Comana.

Comentarii pentru Giurgiu


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


lumynytza
20 august 2009, 18:13
giurgiu este un oras frumos dar ceea cel strik sunt persoanele kre apartin de el....nu prea pot fi numite persoane pt k nu pot ingriji propriul oras..ssa soeram se ocupa primaria de asta

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii