Loading
Stema judetului Ilfov

Judeţul Ilfov

Pozitia judetului Ilfov in Romania
Ilfov


Judetul Ilfov este situat in partea central-sudica a Romaniei in bazinul raului Arges si al raului Dambovita. Este limitat de judetele: Prahova (nord), Calarasi (sud-est), Giurgiu (sud-vest), Ialomita (est), Dambovita (nord-vest). Intre aceste limite are o suprafata de 1593 kmp (0,67% din teritoriul Romaniei) si 276500 locuitori.

In judetul Ilfov sunt 2 orase: Buftea si Otopeni iar rolul de resedinta de judet il indeplineste municipiul Bucuresti.

Relieful este reprezentat de Campia Vlasiei (subunitate a Campiei Romane) cu altitudini ce oscilieaza intre 50 si 110 metrii. 

Clima este temperat continentala moderata cu veri calde si ierni cu vanturi puternice. Temperatura medie anuala este de 10,5 grade Celsius iar precipitatiile se incadreaza in intervalul 450-550 mm anual.

Hidrografia este reprezentata in principal de rauri alohtone care doar tranziteaza judetul: Arges, Dambovita, Ialomita, Colentina, Sabar dar si rauri care isi au obarsia pe teritoriul judetului cum ar fi Mostistea, Calnau, Ilfov, Vlasia. Lacurile sunt fie limane fluviatile fie lacuri artificiale. Cele mai importante sunt: Buftea, Snagov, Caldarusani, Mogosoaia, Chitila, Pantelimon, Scrovistea, Ciolpani.


Comentarii pentru Ilfov


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii