Loading
Stema judetului Valcea

Judeţul Valcea

Pozitia judetului Valcea in Romania
Valcea


Judetul Valcea este situat in partea central-sudica a Romaniei in sudul Carpatilor Meridionali  fiind axat pe raul Olt. Este delimitat de judetele Sibiu, Alba (nord), Arges (est), Olt (sud-est), Dolj (sud-vest), Gorj (vest), Hunedoara (nord-vest). Intre aceste limite are o suprafata de 5765 kmp (2,42% din teritoriul Romaniei) si aproximativ 432000 locuitori.

Principalele orase: Ramnicu Valcea (resedinta de judet), Baila Govora, Baile Olanesti, Brezoi, Calimanesti, Dragasani, Horezu, Ocnele Mari.

Relieful este variat si dispus in 3 trepte ce coboara dinspre nord si anume treapta montana cu Muntii Fagaras (Vf. Ciortea - 2426 m), Cozia,  Capatanei, Lotrului, Parang urmata de treapta dealurilor si podisurilor cu unitati din Subcarpatii Getici si Podisul Getic, ultima fiind treapta campiilor cu subunitati ale Campiei Romane.

Clima este temperat continentala, cu veri calde si ierni geroase, fiind prezenta etajarea altitudinala si precipitatiile neuniforme precum si vanturi din directia nord si nord-vest.

Hidrografia este tributara Oltului cu afluentii sai: Lotru, Topolog, Muiereasca, Olanesti, Bistrita, Oltetul. Lacurile sunt atat naturale (glaciare: Galcescu, Singuraticu, Zanoaga Mare, Iezeru Latoritei) cat si artificiale (lacuri sarate: Ocnele Mari; lacuri artificiale in scop hidroenergetic: Vidra, Malaia Bradisor, Galbenu, Petrimanu, Jidoaia).

Comentarii pentru Valcea


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Gabi Tudor
16 februarie 2010, 08:09
Sant din Valcea pot descrie zona ca fiind una de neuitat!
Prima zona de vis este cea montana la Vidra - Obarsia Lotrului - Voineasa: aer curat apa pura si peisaj ff frumos cu brazi , lacuri, rau si popasuri cu verdeata pt odihna ,relaxare si incantare .Sunt locuri de cazare la pensini si hotel dupa preferinte!
Coborand in jos puteti vizita Manastirea Frasinei,Manastire Cozia si se poate poposi aici cu cazare la lacas sau in Statinea Caciulata -Calimanesti unde sant izvoare termale si pentru tratament fiind mai multe hoteluri si pensiuni.
Ramnicu Valcea este un oras frumos inclus intre orasele europene cu o modernizare rapida cu posibilitati multiple de vizitat mall, muzee, parcuri, gradina zoologica, strand cu apa dulce si sarata si cazare la pensini,casuta sau hoteluri.Alta zona frumoasa este Baile Olanesti cu favoritele izvoare datatoare de sanatate si peisaj de deal cu rau, piscina si multiple posibilitati de cazare si relaxare.La fel este si Statiunea Govora si Ocnele Mari
dumitrache george
4 iulie 2010, 20:20
caut si eu o ruda de a soacrei mele care locuieste in judetul valcea.....noi locuim in germania si am pierdut legatura cu el,deoarece mama lui s-a despartit de tatal lui si au plecat din timisoara la valcea...undeva intr-un sat....numele persoanei cautate este Hubert Siegfried...cine ne poate ajuta sa ne adreseze un email la adresa...giorgioarmani17@yahoo.de

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii