Loading
Stema Abrud

Abrud

Municipiu situat in nordul Muntilor Metaliferi in depresiunea omonima la o altitudine de 600-777 m. Numele ii provine de la rezervele bogate de aur pe care le detinea. Pe timpul dacilor se numea Abrudion iar in timpul romanilor Alburnum Minor, tot atunci sub domnia lui Traianus aceasta localitate a furnizat 5000 de kg de aur si 11000 kg de argint in visteria imperiului roman. Aici functiona si un colegiu al aurarilor - Collegium Aurarium.

Astazi este un important centru minier si de prelucrare a minereurilor si include si localitatile componente Abrud-Sat, Gura Cornei si Soharu.

 
ref: 408

Comentarii pentru Abrud


Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


nico
3 februarie 2007
oras trist, unde primarul nu face nimic pentru a imbunatati starea orasului.
moni
3 iulie 2009, 18:09
da este un oras destul de trist dar avand in vedere ca familia mea vn oarecum din acea zona merg acolo de fiecare data cand am ocazia cu mare drag.
motul
16 august 2009, 09:09
Abrudul este un "munte" de istorie situat in Tara Motilor un loc unde istoria e la ea acasa.Pentru cei ce iubesc aceasta tara si istoria romanilor,a nu vedea Abrudul si Tara Motilor,inseamna a nu sti nimic din istoria acestei tari.Oameni cum nu sunt nicaieri in lume si locuri cum numai la Abrud gasesti.Traiesc la 2000 km,dar vin si voi venii la Abrud cu aceiasi dragoste."Ati fost vreodata la Abrud"? Daca nu,mergeti.Merita!
MARIUS
10 decembrie 2009, 06:37
Asi dori sa fac precizarea ca Abrud nu este municipiu,si nu mai este ce a fost-un important centru minier. Este doar un orasel posomorat,cu oameni tristi,datorita faptului ca nu mai exista locuri de munca,datorita faptului ca sa furat indeajuns de mult,incat populatia nu mai poate nici macar sa schiteze un zambet!!

Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă