Loading

Gârda de Sus

Comuna Gârda de Sus este situata in judetul Alba, la poalele varfului Curcubăta Mare (1849 m), pe cursul superior al raului Arieș, la 740 m altitudine. Atestata documentar din 1909 comuna Gârda de Sus este compusa din 16 sate in afara de resedinta si anume:  Biharia, Dealu Frumos, Dealu Ordâncușii, Dobrești, Gârda Seacă,    Ghețari, Hănășești, Huzărești, Izvoarele, Munună, Ocoale, Plai, Pliști, Scoarța, Snide, Sucești.

Gârda de Sus a devenit un nume de referinta in turismul din Muntii Apuseni si din Romania datorita prezentei pe teritoriul comunei a pesterii Scărișoara - una dintre cele mai interesante si egzotice pesteri din Romania. Tot pe teritoriul comunei se afla o serie de obiective turistice de larg interes precum Cheile Ordâncușei, Pestera Poarta lui Ionel si multe alte pesteri de diferite dimensiuni. In Gârda de Sus veti găsi oameni primitori, o infrastructura turistica acceptabila si in continua crestere astfel incat puteti alege dintre o multime de pensiuni si cabane. Daca sunteti in Munții Apuseni sau in judetul Alba, Gârda de Sus este un loc care trebuie vizitat neaparat.

 

Cum ajungeti in Gârda de Sus

Cu autoturismul

Prin DN 75 de la Oradea (prin Beiuș si Nucet) sau de la Turda (prin Baia de Arieș si Câmpeni)
Prin DN 74 apoi DN 74A si DN 75 de la Alba Iulia.

Cu trenul

Fiind situata intr-o zona montana singura optiune este sa folositi trenul pana la garile aflate la marginea Munților Apuseni (Garile: Câmpia Turzii, Alba Iulia, Beiuș) si de acolo sa folositi mijloace rutiere. 

Cu avionul 

Prin aeroporturile de la Oradea sau Cluj Napoca si de acolo cu mijloace auto.
ref: 418

Comentarii pentru Gârda de Sus


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă