Loading
Stema Târgu Ocna

Târgu Ocna

Pe forum

Statiunea balneclimaterica de interes local Târgu Ocna este situata in judetul Bacau, in nord-vestul Depresiunii Casin, la poalele muntilor Berzunti, la o altitudine de 260-280 m pe cursul raului Trotus. Urmele de locuire de pe teritoriul localitatii Târgu Ocna indica existenta unei aseazari de tip Cucuteni pe locul actual al orasului. Pe culmea Titelca au fost descoperite si urmele unei cetati dacice care purta numele de Utidava. Totusi prima mentionare documentara sub numele actual dateaza din 1580 ca sat apartinand de localitatea Târgu Trotuș. Mai tarziu Marcus Bandinus mentioneaza in 1646 ca aici exista un sat destul de mare cu circa 300 de case. Intre 1680-1700 locuitorii asezarii Târgu Trotuș se muta la Târgu Ocna se presupune din cauza unor invazii tataro-turce si datorita apropierii ocnelor de sare. Asezarea este declarata oras in 1846 iar in 1894 primeste statutul de statiune balneoclimaterica. In zilele noastre are aproximativ 14100 locuitori si 2 localitati in subordine administrativa (Poieni, Valcele).

Statiunea Târgu Ocna dispune de un climat de dealuri sedativ cu temperaturi moderate si precipitatii in valoare de 700 mm anual. In afara de acest climat sedativ un factor de cura important il reprezinta apele minerale din statiune care se inscriu in categoria apelor minerale clorurate, sodice, slab bicarbonatate si usor sulfuroase si sunt utilizate in principale pentru tratarea afectiunilor tubului digestiv si ale aparatului locomotor. In cadrul salinei de aicii functioneaza un sanatoriu destinat tratamentului bolnavilor de astm alergic.

Cum ajungeti in Târgu Ocna

Cu masina

De la Onesti sau Miercurea Ciuc prin DN12A.

Cu trenul

Prin gara Targu Ocna aflata pe linia Onesti - Miercurea Ciuc.

Cu avionul

Prin aeroporturile din Bucuresti sau cel din Targu Mures si de acolo cu mijloace auto.


Info utile

Localitati aflate in subordine administrativa: Poieni, Valcele

 

 

 
ref: 113

Comentarii pentru Târgu Ocna


Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


Ioana
20 August 2007
Nu ar fi rau sa adaugati ca se poate ajunge cu avionul pana la aeroportul din Bacau si de acolo cu masina spre Targu-Ocna.
Dupa parerea mea ar fi o informatie foarte utila pentru strainii care vor sa ne viziteze orasul.
Bogdan Alin Nicorescu
12 July 2009, 13:42
E frumos in Trgu Ocna, am mers acolo la mina de sare. ;)
calin (pt.salina)
27 March 2010, 04:42
Stimati colegi,ultima data am vizitat salina in anii 80, s-a mai schimbat ceva pe acolo? Exista spatii terapeutice pt pacientii cu afectiuni respiratorii?

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin
KOSSMYN
29 September 2010, 17:19
foarte frumos in acest oras am trait multisor aici am avut multe peripetii si bune dar si rele
insa e fff frumos
merita sa-l vizitezi pt. ca e un oras vechi si
nu uita dute in parcul Mare de langa Magura
pe la trotus e fain....

Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă