Loading

Lacu Sarat

  • Tip localitate: Comune

Statiunea balneoclimaterica permanenta de interes general Lacu Sarat este situata la 25 m altitudine, in nord-estul Campiei Baraganului la 5 km sud-vest de Braila in mijlocul unei paduri cu efect de atenuare a climatului excesiv continental din aceasta zona.

Statiunea beneficiaza de un climat continental de stepa cu o temperatura medie anuala de 11 grade Celsius precum si de precipitatii in jurul valorii de 450 mm. 

Statiunea functioneaza inca din prima jumatate a sec. XIX - tratamentul fiind bazat pe rezervele de namol terapeutic cu grad foarte ridicat de mineralizare de pe fundul lacului din apropiere, considerat unul dintre cele mai valoroase namoluri sapropelice din Romania precum si pe apa sulfatata, clorurosodica din lac.

Dintre bolile tratate aici mentionam afectiunile reumatismale degenerative si abarticulare, afectiunile ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite), afectiuni neurologice (pareze, sciatica, nevrite), afectiuni dermatologice (psoriasiz, ichtioze), afectiuni endocrine (hipotiroidie benigna, hipoovarie).

Instalatiile de tratament cuprind  instalatii pentru bai si impachetari calde cu namol, instalatii de electro si hidroterapie, instalatii de aerosoli, fizica medicala, amenajari pentru bai reci cu namol.

Cum ajungeti aici

Din Braila exista linii de tramvai si autobuz spre statiune. 

Cu masina

DN2 de la Buzau sau de la Galati ,  DN21 de la Slobozia si DN22 de la Ramnicu Sarat

Cu trenul

Prin gara Lacu Sarat sau gara Braila pe linia Bucuresti - Galati

Cu avionul 

Prin aeroporturile din Bucuresti si de acolo cu mijloace auto.
ref: 253

Comentarii pentru Lacu Sarat


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


calin
28 March 2010, 07:17
Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Calin_dorgo@hotmail.com

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii