Loading

Victoria

  • Populație: ~ 10400 locuitori
  • Tip localitate: Orașe

Orasul Victoria este situat in judetul Brașov, in Depresiunea Făgăraș, la poalele nordice ale Munților Făgăraș, la o altitudine de 550-650 m, pe cursul raului Ucea, la 100 km de resedinta de judet Brașov. Unul dintre cele mai noi orase ale Romaniei, fiind construit incepand cu 1948, Victoria are in prezent  aproximativ 10400 locuitori.

Dupa terminarea celui de al doilea razboi mondial autoritatile comuniste au luat hotararea sa construiasca pe locatia unei vechi fabrici incepute de germani o colonie si un combinat chimic. Aceasta colonie a purtat diferite denumiri precum Colonia Ucea, Ucea Fabrici, Ucea Roșie, Ucea Colonie pana in 1954 cand primeste numele de Victoria  (desi initial se dorea numele de Victoria Socialismului). Acest oras se dorea a fi unul inchis, imprejumuit cu garduri si cu poarta de intrare in oras. Totusi ulterior s-a renuntat la aceasta idee. In prezent orasul se reorienteaza de la industria chimica spre activitati precum turismul si prestarile de servicii.

Din punct de vedere turistic orasul Victoria poate fi un loc ideal de plecare in ascensiunile montane spre Muntii Făgăraș dat fiind distanta mica pana la cele mai inalte varfuri din Carpații Românești si anume vf. Moldoveanu - 2544 m si vf. Negoiu - 2535 m. In aceasta zona sunt si cateva cabane frecventate de catre turisti si anume Turnuri, Valea Sâmbetei, Podragu precum si Complexul turistic Sâmbata.

De asemenea in Victoria exista un punct de prezenta permanent al echipelor Salvamont

 

Cum ajungeti in Victoria

Cu autoturismul

Prin DN1 de la Brașov sau Sibiu pana in comuna Ucea de Jos si de acolo printr-un drum judetean de 7 km.

Cu trenul

Prin gara Ucea de pe linia Brașov - Sibiu 

Cu avionul 

Prin aeroportul din Sibiu si de acolo cu mijloace auto. 
ref: 524

Comentarii pentru Victoria


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Cont Corneliu
19 mai 2010, 05:32
Preocupari putine pentru turism,atat din partea administratiei locale,cat si din partea agentilor economici privati.Pacat,pentru ca nu stim sa ne punem in valoare ceea ce avem!

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă