Loading

Nehoiu

Orașul Nehoiu este situat in judetul Buzău, in depresiunea Nehoiu, la poalele Munților Siriu si Podu Calului, pe cursul superior al Buzăului, la 450-500 m altitudine, la 69 km de municipiul resedinta de judet Buzău. Declarat oras in 1989, in prezent Nehoiu are aproximativ 12600 locuitori si 9 localitati in subordine administrativa (Bâsca Roziliei, Chirlești, Curmătura, Lunca Priporului, Mlăjet, Nehoiașu, Păltineni, Stănila, Vinețișu).

Cu toate ca primele urme de locuire descoperite pe teritoriul orasului dateaza din Neolitic, prima mentioare documentara a orasului Nehoiu are loc intr-un document emis la 1549. In acest document se vorbeste de o asezare pe drumul ce lega Brașovul de Brăila. Mai târziu in 1700 localitatea Nehoiu apare ca asezare rurala de sine statatoare pe harta Stolnicului Constantin Cantacuzino. Locuitorii din Nehoiu traiau in aceasta perioada mai ales pe seama exploatarii materialului lemnos din Munții Siriului si Podu Calului. Localitatea apare mai tarziu in 1790 si pe hartile folosite de imperiul habsburgic. 

In secolul 20 Nehoiu trece printr-un amplu proces de modernizare si dezvoltare ce are ca punct culminant data de 18 aprilie 1989 cand este trecut in categoria oraselor. In prezent Nehoiu poate servi ca un excelent punct de plecare in drumetiile spre Munții Buzăului (Siriu, Podu Calului, Penteleu).

 

Cum ajungeti in Nehoiu

Cu autoturismul

Prin DN 10 de la Buzău sau de la Brașov 

Cu trenul

Prin gara Nehoiu de pe linia secundara Buzău - Nehoiu 

Cu avionul

Prin aeroporturile din București si de acolo cu mijloace auto 

 

Info utile

Localitatea Nehoiu a fost declarata oras la data de 18 Aprilie 1989 
ref: 1039

Comentarii pentru Nehoiu


Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


constantin mihalache
28 April 2009, 13:38
FORESTA NEHOIU Ce echipa frumoasa dintr-un orasel deosebit,cu multi suporteri inimosi,si o conducere interesata(dir.Costache,ing Neagu,cont.Diaconescu si binenteles casier Lupea.Dejucatori va mai amintiti...Dragoi,Urjan,Genutu Negru.Postolache,Petrica Sava,Posea,Bebe Denes,Catana,Dragu,Negoescu,Bodan,Onet,Negru cel mic,Divoiu,Lazar si altii.Acum ce se intampla locul 15 si infrangeri la scoruri incredibile.Cu amintiri deosebite Mihalache Constantin.
Madalin Adrian Iacob
7 October 2009, 15:01
viziteaza Nehoiu pe www.nehoiu.net
Marin Iancu
4 November 2009, 20:44
fotografii din Nehoiu pe www.nehoiu.net

Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă