Loading

Nehoiu

Orașul Nehoiu este situat in judetul Buzău, in depresiunea Nehoiu, la poalele Munților Siriu si Podu Calului, pe cursul superior al Buzăului, la 450-500 m altitudine, la 69 km de municipiul resedinta de judet Buzău. Declarat oras in 1989, in prezent Nehoiu are aproximativ 12600 locuitori si 9 localitati in subordine administrativa (Bâsca Roziliei, Chirlești, Curmătura, Lunca Priporului, Mlăjet, Nehoiașu, Păltineni, Stănila, Vinețișu).

Cu toate ca primele urme de locuire descoperite pe teritoriul orasului dateaza din Neolitic, prima mentioare documentara a orasului Nehoiu are loc intr-un document emis la 1549. In acest document se vorbeste de o asezare pe drumul ce lega Brașovul de Brăila. Mai târziu in 1700 localitatea Nehoiu apare ca asezare rurala de sine statatoare pe harta Stolnicului Constantin Cantacuzino. Locuitorii din Nehoiu traiau in aceasta perioada mai ales pe seama exploatarii materialului lemnos din Munții Siriului si Podu Calului. Localitatea apare mai tarziu in 1790 si pe hartile folosite de imperiul habsburgic. 

In secolul 20 Nehoiu trece printr-un amplu proces de modernizare si dezvoltare ce are ca punct culminant data de 18 aprilie 1989 cand este trecut in categoria oraselor. In prezent Nehoiu poate servi ca un excelent punct de plecare in drumetiile spre Munții Buzăului (Siriu, Podu Calului, Penteleu).

 

Cum ajungeti in Nehoiu

Cu autoturismul

Prin DN 10 de la Buzău sau de la Brașov 

Cu trenul

Prin gara Nehoiu de pe linia secundara Buzău - Nehoiu 

Cu avionul

Prin aeroporturile din București si de acolo cu mijloace auto 

 

Info utile

Localitatea Nehoiu a fost declarata oras la data de 18 Aprilie 1989 
ref: 1039

Comentarii pentru Nehoiu


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă