Loading

Sarata Monteoru

  • Tip localitate: Comune

Statiune balneoclimaterica la 18 km de Buzau la 86 m altitudine, inconjurata de dealuri impadurite si terase pe care se cultiva vita de vie, ce se bucura de un climat moderat, vara numarul zilelor insorite fiind mai mare, iar precipitatiile reduse. Ca instalatii de tratament dispune de: instalatii pentru bai calde cu apa minerala, bazine cu apa minerala in aer liber, sala de gimnastica medicala, instalatii pentru electro si hidroterapie. Caile de acces sunt: rutiere DN 1 B cu deviere de 10 km la popasul turistic Merei, feroviare: gara Buzau.


ref: 270

Comentarii pentru Sarata Monteoru


Afisez rezultatele 0-7 dintr-un total de 7
  • 1


herasteanu flory
5 August 2007
este o statiune in paragina.pacat
stelian daniel
13 February 2008
merita sa o vizitati daca treceti prin judet
ILIE IONICA
23 April 2009, 21:00
am fost la tabara scolara si a fost de vis
costyna
20 June 2009, 10:21
sh eu ma duk azi si de-abea astept sa vad cum este acolo..
calin
26 March 2010, 17:58
Stimati colegi,s-ar putea transforma statiunea DV dintr-o statiune sezoniera intr-una permanenta prin acoperirea celor doua piscine estivale?

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin
gabriel
6 March 2011, 12:13
buna ziua sunt din constanta am scleroza in placi imobilizat in scaun cu rotile as vrea sa vin si eu cum se procedeaza? si cat ma costa si daca pot sa vin cu bilet prin casa de pensii sanatate si o zi buna
Costy
31 August 2011, 08:12
Am fost,mi-a placut si vreau sa mai revin.Cat despre ideea dl. DR.din TG MURES,cu acoperirea piscineleor,este f buna si as vrea sa o vad si pusa in practica.

Afisez rezultatele 0-7 dintr-un total de 7
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii