Loading

Beliş

Comuna Beliş este situată in judetul Cluj, în Munţii Gilău, la 80 km vest de municipiul Cluj Napoca si la 25 km de Huedin, pe malul lacului de acumulare Fantanele (pe cursul raului Somesul Cald). Este compusă din localităţile: Beliş (reşedinţă de comună), Bălceşti, Dealu Botii, Giurcuţa de Sus, Poiana Horea, Smida. Localitatea initial se afla in apropiere de albia Somesului Cald dar odata cu constructia barajului si a lacului de acumulare Făntănele a fost stramutata pe dealul din apropiere. La cote reduse ale apei in lac se pot observa si astazi ruinele vechii biserici din localitatea inundata.

Localitatea Beliş functioneaza ca statiune climaterica permanenta cu numeroase posibilitati de agrement atat vara cat si iarna. Lacul de acumulare Fântânele precum si padurile din Munţii Gilăului ofera un peisaj exceptional iar aerul curat de munte este o adevarata oaza pentru turistii care vor sa evadeze din cotidianul marilor orase. Iarna exista posibilitati de a practica sporturile de iarna iar vara se pot efectua drumetii in Cheile Someşului Cald la numeroasele cascade si la celelalte obiective turistice din Parcul Natural Muntii Apuseni.

Cum ajungeti aici

Cu masina

Exista doua variante de a ajunge aici ambele pornind din DN1. Prima optiune este abaterea de pe DN1 in localitatea Gilău (8 km de Cluj Napoca spre Oradea) si de acolo pe un drum judetean prin localitatea Mărişel. A doua varianta este abaterea de pe DN1 in localitatea Huedin si tranzitarea localitatii Calatele. Ambele variante va poarta prin locuri deosebit de frumoase insa a doua varianta este mai scurta (de la DN1) si drumul este mai bun.

Cu trenul

Prin gara Huedin de pe magistrala feroviara 3 si de acolo cu mijloace auto. 

Cu avionul 

Prin aeroportul Cluj Napoca si de acolo cu mijloace auto. 

 


Info utile

Localitatile componente ale comunei Belis:

  • Beliş (centru de comuna)
  • Bălceşti
  • Dealu Botii
  • Giurcuta de Sus
  • Poiana Horea
  • Smida 

 
ref: 529

Comentarii pentru Beliş


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


robi
16 October 2008
cum mai e drumu intre marisel si belis?
PAUL SNAIDER
7 March 2009, 23:00
DIN CELE STUDIATE PE HARTI SI INTERNET RZULTA CA ZONA ESTE SUPERBA. VOI VENI IN VARA LUI 2009 CU SIGURANTA DAR, AM O INTREBARE: VOI VENI DINSPRE CLUJ, GILAU...CUM ESTE DRUMUL MAI DEPARTE SPRE ALBAC?

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă