Loading

Șugaș-Băi

Statiunea balneoclimaterica de interes local Șugaș-Băi este situata la 747 m altitudine, la 8 km vest de Sfântu Gheorghe. In statiunea din inima muntilor Baraolt exista bai si mofete indicate pentru boli cardiace si boli ale aparatului circulator.

Iarna se practica schiul functionand si o instalatie de transport pe cablu pentru schiori.

Cum ajungeti in Șugaș-Băi

Cu autoturismul

Din municipiul Sfântu Gheorghe pe drumul judetean 121C . Exista curse regulate de autobuze spre statiune din orasul resedinta de judet.

Cu trenul

Prin gara Sfântu Gheorghe de pe linia magistrala 4 (Bucuresti - Brasov - Ciceu - Deda - Dej - Satu Mare)
ref: 580

Comentarii pentru Șugaș-Băi


Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


calin
26 March 2010, 09:50
"Baile Sugas functioneaza inca din anul 1840 cand exista si o baie calda si 3 piscine cu apa minerala rece. Azi mai functioneaza doar cladirea mofetei si cateva izvoare. Izvorul Elisabeta inca mai susura, izvorul Jeno, a murit...femeile traiesc in general mai mult decat barbatii..."(2002).Incet,incet,statiunea Sugas se transforma, ca si Harghita-Bai,in statiune de ski.

Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin
Delczeg Eva Ibolya
8 January 2012, 08:37
Încă nu am fost să vizitez ȘUGAS BÄ‚I. Mi-am propus să merg astăzi , 08 ian 2012.
Observții: Din păcate, greu reușesc să găsesc de unde pot(ca locație exactă, aici în mun. Sf.Gheorghe)să urc într-un autobus care duce la acestă stțiune.
stefana
1 May 2012, 07:17
Imi doresc sa fac traseul micilor statiuni balneare de langa Brasov,pentru a nu fi nevoita sa merg doar La Caciulata,Baile Felix pentru ape minerale sau bai termale.
Pe cata incredere aveam ca bunii nostri vecini maghiari sunt gospodari si pastratori de traditii ,uite ca nu-i chiar asa. Nu gasesc un intinerar clar,de bai care sa-mi indice ce gasesc in Sugas Bai,Valcele,Malnas-Bai, Ozunca-Bai,Baile Homorod etc.Pur si simplu sunt moarte aceste foste mici statiuni.In Sf.Gheorghe e jale, un oras care te apasa ,de la gara pana in centru, ce s-a intamplat cu aceste zone, ca doar maghiarii au fost la guvernare ani de zile!!!!!!!Cum ajung in toate aceste foste statiuni,fara masina proprie???exista campinguri?, surse de mancare ieftina,exista legaturi auto, drumuri convenabile, si cel mai important indicatii precise ade utilizare a apei???

Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă