Loading

Vâlcele

Comuna Vâlcele este situata in judetul Covasna.

Este o statiune balneoclimaterica sezoniera in Muntii Baraolt (la 695 m altitudine, la 12 km de Sfântu Gheorghe si 25 km de Brașov)
ref: 584

Comentarii pentru Vâlcele


Afisez rezultatele 0-5 dintr-un total de 5
  • 1


calin
26 martie 2010, 09:40
In anul de gratie 1800, Valcelele era una din cele mai cunoscute statiuni balneare din tara.Nici nu scosese Edison becul cu Wolfram pe piata si baile aveau lumina proprie.
In 2002 insa, an cand am vizitat si eu statiunea, totul statea sa cada...in parcul minunat strajuit de stejari falnici si seculari,se tolanea la soare o turma de oi.Baza de tratament arata ca dupa razboi, "s-a furat sau s-a vandut din ea tot ce se putea.In fiecare seara trec pe aici turmele de vaci, sa vedeti ce lasa in urma lor",imi spune o fosta asistenta medicala ce a lucrat la bai."Baza de tratament avea 18 vane, apa mai e inca din belsug, statia de imbuteliere merge bine, dar statiunea a murit demult..."

Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renastreea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor.Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona? –
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),,
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propouneri
V-as fi foarte recunoascator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare), Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) sa afirme ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin
petridis iorgos
26 iunie 2010, 12:55
sint nascut in valcele am plecat in anul 1968 in brasov si de acolo in 1976 in grecia si i-mi pare rau ca nu gasesc o fotografie din satul in care m-am nascut
petridis iorgos
26 iunie 2010, 13:11
daca citeste vreun coleg -a s-ami scrie sau s-ami trimite vro fotografie di valcelesint nascut in 1957 in spitalul di sat [ PETRIDIS IORGOS ] locuiam in vila 23 in perioada acea acum sint in grecia .nu poti uita locul unde t-ai nascut astept raspuns[ Petridis57@gmail.com ].
Vladarean
27 aprilie 2012, 06:07

In at. Dlui Dorgo> sunteti disponibil sa finantati Monografia statiunii si a comunei Valcele precum si un album foto cu peste 35 de carti postale majoritatea din perioada interbelica?
BVL
21 iulie 2012, 16:03
Cumpar apa minelala Valcele de fiecare data cand simt ca am probleme cu stomacul si este cu adevarat miraculoasa. Acum 2 zile am cumparat doua sticle si am fost surprins de calitatea apei. Nu mai prezenta aproape de loc sediment feros avea un gust infect uleios cu iz de urina. presupun ca se intampla ceva... Daca este neintentionat atunci probabil au angajat prea multi incompetenti care se baga in seama. Posibil totusi sa fie intentionata treaba si am o vaga banuiala ca este vorba de campania Coca-Cola de a achizitiona prin orice metoda izvoarele valoroase ale Romaniei si nu numai. Doar o fac de ceva timp (verificati etichetele si la noi si in tarile vecine).

Afisez rezultatele 0-5 dintr-un total de 5
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă