Loading
Stema Petrila

Petrila

Orasul Petrila se afla in judetul Hunedoara, la poalele Muntilor Parang, in nord-estul Depresiunii Petrosani, la o altitudine de 640 m. Declarat oras in 1956, in prezent are aproximativ 28000 de locuitori si 4 localitati in subordine administrativa (Cimpa, Jieț, Răscoala, Tirici).

Localitatea este mentionata documentar pentru prima data in 1499 insa tezaurul monetar alcatuit din denari romani descoperit aici sugereaza prezenta omului in perimetrul localitatii inca din secolul 3. In evul mediu este devastat de catre turci insa odata cu descoperirea zacamintelor de carbune din regiune incepe o dezvoltare accelerata.

 

Cum ajungeti in Petrila

Cu autoturismul

Prin DN66 dinspre Deva, Hunedoara sau dinspre Targu Jiu, cu abatere in municipiul Petrosani.

Cu trenul

Prin gara Petrosani si de acolo cu mijloace auto.

Cu avionul

Prin aeroporturile din Sibiu, Timisoara sau Cluj Napoca si de acolo cu mijloace auto.
ref: 894

Comentarii pentru Petrila


Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


vlad
18 ianuarie 2008
hahaha:)):))=))nu vad nici o imagine
Andrei Adrian
10 noiembrie 2008
Sunt locuitor al acestui oras si constat cu tristete ca nu i se face o promovare corespunzatoare din punct de vedere turistic.Nu sunt multe locuri in tara noastra care se pot mandri cu vecinatatea a doi masivi muntosi importanti (Parang si Retezat),strabatut de raul Jiul de Est al carui afluenti formeaza atat de frumoasele si atat de putin prezentatele Chei Rosia si Jiet.Geografic.Istoric aceasta zona ,ca intreg judetul Hunedoara,copleseste orice cunoscator si stimuleaza curiozitatea oricarui turist daca ii sunt prezentate corespunzator.Candva au existat Dacii domnilor,portul momarlanilor nostrii este acelasi cu al strabunilor de pe Columna lui Traian din Roma,de acum 2000 de ani iar asta inseamna enorm,pentru ca Dacii contau enorm in acele vremuri.Ganditi-va doar ca tot romanii au cucerit Egiptul faraonic si n-au ridicat nici un boltar care sa aminteasca de asta.Pentru 14 % din teritoriul dacilor cucerit de ei au ridicat o Columna care dainuie de 2000 de ani pentru ca noi sa nu uitam.Uitam?Orice demers de igiena morala,de promovare turistica sau de politici sociale trebuie sa porneasca de aici.
laura dobre
27 aprilie 2009, 16:34
Vreau sa vizitez Petrosani / Petrila si imprejurimile, acum de 1 mai. cine imi poate spune cum ajung la obiective turistice mai importante gen Castelul Huniazilor, Cheile Jietului, cascade frumoase sau pesteri in zona. Nu este deloc promovata aceasta zona nici pe net si nici in reclame si eu am fost in zona anul trecut si este super. nu prea am stiut ce sa vizitey dar in rest ne-am simtit excelent. vreau mai multe informatii.
gabi
30 iunie 2009, 18:55
Intr-adevar, parca e taramul uitat de timp in zona asta. Am trecut zilele trecute pe valea Jiului si m-am ingrozit. In afara de drumul in lucru... sa speram ca suferim acum si o sa fie mai bine si n-o sa se sparga din nou la prima zapada –, peisajul urban este dezolant. Calan Hunedoara - cu exceptia vilelor tiganesti niste monstruozitati... - totul este in ruina. Parca au dat cu bomba atomica.... Cel putin la Calan, si in fosta "zona industriala" a Hunedoarei asta a fost impresia mea... Pacat, mare pacat! S-ar putea fructifica toate minunatiile din zona, cu ceva banuti si ceva bunavoita. Probabil sint alte interese... O alta campanie electorala..., alti candidati dornici de imagine pe bani publici. I-as vota doar daca fac ceva pana la vot. Indiferent pentru ce candideaza! Dovedeste ca ai pus o banca intr-un parc, ca ai montat trei cosuri de gunoi, ca ai instalat trei - patru panouri cu ce poti face sau vizita in zona pentru care candidezi, si dupa aia poti sa incerci sa obtii votul oamenilor... Tara de cacanari, smenari, hoti si profitori.

Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă