Loading

Păltiniş

  • Tip localitate: Localitate componentă
  • Localitate: Sibiu (Localități componente:Păltiniş)

Statiunea climaterica permanenta Păltiniş este situata in nord-estul Muntilor Candrel, sub Vf. Oncesti (1717 m), la 33 km de Sibiu de care de altfel si apartine. Este statiunea situata la cea mai mare altitudine din Romania astfel are un climat specific montan cu temperaturi medii anuale de 4 grade (12 grade in iulie si -6 grade in ianuarie). Precipitatiile sunt situate la valori de peste 1000 mm anual cu ploi frecvente si zapada ce persista mai mult de 125 de zile pe an.

Statiunea Păltiniş a fost infiintata de Societatea Carpatina Ardeleana (E.K.E. sau S.K.V.) in secolul 19. De atunci statiunea a tot crescut astfel incat azi este o destinatie turistica deosebit de importanta mai ales in sezonul de iarna cand mii de turisti vin sa se bucure de aerul curat si zapada din statiune. Unele din vilele construite in secolul 19 exista si astazi ele fiind declarate monumente istorice (Casa Turistilor (1894), Casa Medicilor (1895), Sala Monaco(1898)). Statiunea dispune si de o serie de hoteluri, cabane, restaurante moderne construite in a doua parte a secolului 20 in care turisti pot beneficia de servicii profesionale.

Factorii terapeutici principali ai statiunii sunt climatul alpin, lipsit de praf si alergeni, precum si ionizarea atmosferei. Statiunea Păltiniş este recomandata pentru tratarea starilor de surmenaj fizic si intelectual, a sechelelor pulmonare precum si a tulburarilor de crestere la copii si a anemiilor. 

Statiunea Păltiniş este un loc de plecare pentru turisti ce vor sa cutreiere Muntii Candrelului, Valea Sadului, Cheile Cibinului . Iarna turisti pot practica schiul pe unul din cele 7 partii de schii sau alte sporturi de iarna - statiunea beneficiind de zapada abundenta in lunile reci precum si de instalatii de transport pe cablu si nocturna.

 

Cum ajungeti in Păltiniş

Cu autoturismul

Prin DN1 de la Oradea, Cluj Napoca sau DN7 (E15) de la Bucuresti, Ramnicu Valcea pana la Sibiu iar de acolo prin drumul asfaltat ce leaga municipiul Sibiu de Păltiniş prin comuna Rasinari.

Cu trenul

Prin gara Sibiu de pe linia Bucuresti - Brasov - Arad, si de acolo cu mijloace auto pana in statiune.

Cu avionul

Prin aeroportul Sibiu si de acolo cu mijloace auto pana in statiune.
ref: 683

Comentarii pentru Păltiniş


Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


IONESCU PETRU
3 December 2008
AM FOST NEPLĂCUT SURPRINS DE CALITATEA EXTREM DE PROASTĂ A SERVICIILOR ASIGURATE TURIŞTILOR DE CĂTRE PERSONALUL PENSIUNII ALPIN AFLATĂ LA APROXIMATIV 15 KM DE SIBIU. NU S-A FĂCUT CURĂŢENIE ÎN CAMERĂ NICIODATĂ, NU S-AU SCHIMBAT CEARŞAFURILE PROSOPELE ŞI LENJERIA DE PAT NICIODATĂ IN CELE 8 ZILE CÂT AM FOST CAZAŢI ACOLO,IAR DESPRE TRANSPORT DE LA,ŞI CĂTRE STAŢIUNE, CE SĂ MAI SPUN, CA A FOST O ADEVĂRATĂ HOŢIE.TRANSPORTUL SE FACE CU AUTOBUZUL, DAR ATENŢIE, ACESTA COSTĂ 9 RON INDIFERENT DE DISTANTA PARCURSĂ,INTRE LOCALITĂŢI, CEEA CE MI SE PARE DE-A DREPTUL ABERANT. ÎN REST PEISAJUL ESTE EXTREM DE FRUMOS. NU VĂ RECOMAND SĂ VENIŢI PE CONT PROPRIU.
FILIPESCU RADU
18 May 2010, 23:40
La Alpin timpul a ramas pe loc. Obiceiurile si serviciile sunt ca acum 20 de ani. Mancarea extrem de putina si de proasta calitate. Doar camerele arata bine.
ostroveanu cosmin
19 May 2010, 08:46
As aprecia foarte mult daca s-ar respecta rezervarile. Am platit avansul cu mai bine de o luna inainte si dupa multe ore de drum prin ploaie cand am ajuns acolo se pare ca inchiriasem niste camere fantoma. Sunt multumit doar de faptul ca am recuperat avansul integral.

Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii