Loading
28.01.2010 19:10

Despre art deco si dandys la Muzeul Zambaccian

Categorie: Cultura

Muzeul National de Arta al Romaniei, Asociatia Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei si Institutul Francez din Bucuresti va invita miercuri, 3 februarie, ora 18.30 la conferinta in limba franceza Bernard Boutet de Monvel ou la naissance de l'art deco, sustinuta de Stephane-Jacques Addade, membru al Camerei Europene a Expertilor de Arta, care va avea loc la Muzeul Zambaccian (str. Muzeul Zambaccian nr. 21A, cartier Dorobanti).

 

Bernard Boutet de Monvel (1881-1949), cunoscut astazi pentru peisajele urbane deosebit de minutioase ale New-York-ului realizate la sfarsitul anilor ‘20 si la inceputul anilor ’30, sau pentru tablourile pictate in Maroc in 1918, a fost, inainte de primul razboi mondial, portretist de succes al societatii epocii (inclusiv al sportsman-ilor si al personajelor dandy).

Stephane-Jacques Addade va prezenta unul dintre aceste portrete realizat in 1909 in Place de la Concorde din Paris.

 

Aceasta este a doua conferinta, dintr-o serie de patru, sustinuta de Stephane-Jacques Addade, in cadrulSerilor Prietenilor la Muzeul Zambaccian, inaugurate in luna octombrie 2009 de catre Muzeul National de Arta al Romaniei si Asociatia Prietenii MNAR.

 

Intrarea este libera, dar datorita numarului limitat de locuri, participarea publicului se va face pe baza de inscriere la numerele de telefon 021.231.55.17, 0762.215.800 sau prin e-mail la friends@art.museum.ro.

Comunicate de presă

Dacă doriţi să comunicaţi un eveniment de interes public în domeniul turistic aşteptăm comunicatele dvs. de presă pe adresa de email : office@ropedia.ro

Dacă aveţi o pensiune, un hotel, un restaurant, un local sau reprezentaţi o agenţie de turism vă invităm să vă înscrieţi pe Ropedia.ro cel mai complet ghid turistic al României.

Înscrierea este gratuită!

Pentru înscriere accesaţi linkul acesta

Puteti sa ne urmariti pe:

  • Am fost acum 5 zile la cascada.....Din tot concediul,ăsta a fost locu
  • RUSINEEEEEEE!AM BATUT SUTE DE KM. PENTRU A URCA LA CASCADA SI LA ORA 1
  • Cu bilet prin casa pe 6 aprilie 2018,in Vinerea Mare dupa aproape 15 o
Aflati aici ce se mai discuta pe forumul Ropedia.ro
  • Domeniul schiabil Sureanu
  • Dezvoltare Ropedia.ro - 08 Decembrie 2011
  • Schi in Maramures
  • Adrese in format cod QR
  • DN 2D Focsani - Targu Secuiesc