Loading
19.01.2012 19:32

Pericol de avalanşe în Carpaţii Meridionali

Categorie: Munte

În ultimele săptămâni riscul de avalanşă a crescut în cele mai multe dintre masivele montane din Carpaţii Meridionali. Cel mai mare risc de avalansă se înregistrează în Munţii Făgăraş şi în Munţii Bucegi.

Pentru a exprima riscul de avalanşă este utilizată o scară de notare de la 1 la 5 unde 5 este nivelul cel mai mare (pericol iminent de avalanşă) iar nivelul cel mai de jos este 1 (pericol redus). 

În aceste zile atât în Bucegi cât şi în Făgăraş riscul de producere a avalanşelor este de 3 şi 4 pe această scară. Acest fapt se datorează căderilor de zăpadă din ultimele zile asociate cu viscol şi temperaturi variabile (rece urmat de cald). Astfel există mai multe straturi de zăpadă cu caracteristici fizice diferite, probabilitatea ca unul dintre straturi să alunece pe celălalt fiind foarte mare. 

Comunicate de presă

Dacă doriţi să comunicaţi un eveniment de interes public în domeniul turistic aşteptăm comunicatele dvs. de presă pe adresa de email : office@ropedia.ro

Dacă aveţi o pensiune, un hotel, un restaurant, un local sau reprezentaţi o agenţie de turism vă invităm să vă înscrieţi pe Ropedia.ro cel mai complet ghid turistic al României.

Înscrierea este gratuită!

Pentru înscriere accesaţi linkul acesta

Puteti sa ne urmariti pe:

  • Turnu magurele e orasul Meu de suflet unde m-am nascut. E un oras mic
  • Salina Slanic sau lacul de acumulare Maneciu casa memoriala Nicolae I
  • Te salut, pamant planetar terrestru al copilariei mele! Iti multumesc