Loading
04.04.2012 14:19

S-au finalizat lucrările de renovare la corpul central al MNAR

Categorie: Cultura, Evenimente

Miercuri, 4 aprilie, în prezenţa domnului Mihai-Răzvan Ungureanu, primul-ministru al Guvernului României, domnul Markò Bèla, vice-prim-ministru, a domnului Kelemen Hunor, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, a domnului Adrian Iorgulescu fost ministru al Culturii şi Cultelor, a domnului Petre Badea, director general al S.C. Aedificia Carpaţi S.A. şi a doamnei Roxana Theodorescu, director general al Muzeului Naţional de Artă al României precum şi a altor oficialităţi şi personalităţi ale vieţii publice, a fost marcată finalizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare a corpului central al Muzeului Naţional de Artă al României (fostul Palat Regal).

Muzeul National de Arta al Romaniei

Şantierul s-a deschis pe data de 8 august 2009, în cadrul proiectului Reabilitarea Monumentelor istorice din România, finanţat de Guvernul României în parteneriat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi s-a încheiat pe data de 8 februarie 2012, lucrările fiind evaluate la suma de 15.820.508 milioane euro, fără TVA.

               Lucrările au fost efectuate de S.C. Aedificia Carpaţi S.A. şi au constat în consolidarea structurii, restaurarea elementelor arhitecturale, refacerea pardoselilor, recondiţionarea feroneriei, a pieselor din lemn şi a confecţiilor metalice ornamentale, refacerea tuturor instalaţiilor interioare, pe o suprafaţă totală de 13.920 mp.

În continuare, specialiştii muzeului vor lucra la organizarea altor două noi spaţii de expunere permanentă: Galeria de Artă Orientală şi Galeria de Artă Decorativă Europeană ce vor fi amenajate la etajul III al corpului central, precum şi a spaţiilor istorice (Sala Tronului şi Sufrageria Regală). În acestea din urmă vor fi reamplasate operele de artă şi elementele decorative ce au fost înlăturate în perioada comunistă şi care în momentul de faţă se află în proces de restaurare.

Muzeul Naţional de Artă al României intenţionează ca deîndată ce etapele următoare, nu mai puţin complexe, vor fi încheiate, să deschidă spre vizitare publicului atât Galeria de Artă Orientală şi Galeria de Artă Decorativă Europeană, cât şi Sala Tronului şi Sufrageria Regală.

Comunicate de presă

Dacă doriţi să comunicaţi un eveniment de interes public în domeniul turistic aşteptăm comunicatele dvs. de presă pe adresa de email : office@ropedia.ro

Dacă aveţi o pensiune, un hotel, un restaurant, un local sau reprezentaţi o agenţie de turism vă invităm să vă înscrieţi pe Ropedia.ro cel mai complet ghid turistic al României.

Înscrierea este gratuită!

Pentru înscriere accesaţi linkul acesta

Puteti sa ne urmariti pe:

  • Am fost acum 5 zile la cascada.....Din tot concediul,ăsta a fost locu
  • RUSINEEEEEEE!AM BATUT SUTE DE KM. PENTRU A URCA LA CASCADA SI LA ORA 1
  • Cu bilet prin casa pe 6 aprilie 2018,in Vinerea Mare dupa aproape 15 o
Aflati aici ce se mai discuta pe forumul Ropedia.ro
  • Domeniul schiabil Sureanu
  • Dezvoltare Ropedia.ro - 08 Decembrie 2011
  • Schi in Maramures
  • Adrese in format cod QR
  • DN 2D Focsani - Targu Secuiesc